Vers of droog, maar altijd echt.
Onzekruiden

Geen aroma’s of extracten maar echte bio kruiden

Voor een gin of jenever zijn kruiden van cruciaal belang, dat maakt een gin tot een gin. Die kruiden halen we ook zoveel mogelijk lokaal, maar sommige zijn nu eenmaal enkel te vinden aan de andere kant van de wereld. Kruiden hebben we gelukkig maar in kleinere hoeveelheden nodig, zeker diegene die van ver moeten komen. Ijzerkruid en Sint-Janskruid halen we bijvoorbeeld uit onze streken, vlierbloesem of bloesem van Japanse kerselaar plukken we zelf terwijl jeneverbes uit Macedonië komt, waarom? Wel, daar is hij gewoon veel beter. Japanse algen komen van, rara, Japan en Pu-er thee uit de Chinese hoogvlaktes. Deze kruiden zijn wel altijd gedroogd zodat ze via de zee vervoerd kunnen worden. Vers zouden we ze moeten laten overvliegen, wat strookt met onze visie.

We zijn ook een bio-gecertifieerde stokerij, dus was het een hele zoektocht om die kruiden in bio te vinden. Niet alle kruiden zijn beschikbaar in bio. Werken met ‘natuurlijke’ aroma’s die niet bio moeten zijn dat past niet in onze filosofie, het is echt of het is niet. Zoals voor onze bio gin bvb die we London Dry wilden distilleren is het belangrijk om alle kruiden samen te gebruiken en volledig te distilleren. Aroma’s toevoegen hoort daar niet bij, punt.

We hebben permanent ongeveer 80 soorten kruiden/vruchten in voorraad. Dit laat ons toe op korte termijn ook gins op maat te ontwikkelen voor onze klanten.

Next
Afwerken, vullen, etiketteren, ...
Geestindefles.