Passie, geduld en warm aanbevolen
Onzewarmestokerij

Echte grondstoffen? Normaal wordt tegenwoordig bijna alle gin en jenever gemaakt van neutrale alcohol. Dat doen we voor onze Ground Controls dus niet. Beginnend vanaf de grondstof, de selectie, de verwerking, de fermentatie, distillatie… alles hebben we zelf in handen. Vandaar ook de naam, Ground Control.

Wij zijn een echte, misschien wel de enige warme stokerij in het Pajottenland, de Zennevallei en ver daarbuiten. Dit betekent dat we nog een echte distilleerketel hebben staan en dat we zelf onze alcohol maken op basis van landbouwgrondstoffen.
Onze stookketels zijn 800 liter, 30 jaar oude Arnold Holsteins om een zo zuiver en zacht mogelijk product te produceren zonder smaakverlies. Ze worden niet voor niets de Rolls-Royce van de distilleerketels genoemd.

We doen dit zeker niet voor de prijs want zelf je eigen alcohol maken is veel duurder en vraagt heel wat meer tijd, kennis, installatie en vooral passie. Het is ook een factor waar veel meer mis kan mee gaan. Slechte vergisting, te koud, te warm, tijd van het jaar… allemaal elementen die fout kunnen lopen maar als het goed loopt maakt het wel dat elke batch ook beetje uniek is.

Verschillende grondstoffen geven ook andere smaken en ervaringen. Vergelijk onze vier verschillende Ground Control gins en je zal merken dat de alcohol op basis van mais veel zoeter en zachter is dan die van tarwe en dat die van aardappelen veel romiger is dan van de ‘pikantere’ appels.

Geduld en passie

Dit distilleren of stoken gebeurt uiterst langzaam, gemiddeld 6 uur per batch. Dit doen we om de alcohol de kans te geven de aroma’s op te nemen en de scherpe kanten achterwege te laten. Dit proces vraagt tijd en geduld maar door onze passie voor het eindproduct is dit het meer dan waard. We hadden kunnen kiezen voor industriële alcohol als basisproduct en daarbij ook voor een rendement van minstens tien keer zo groot. Maar wat zouden we zijn met een product waarvan er al massa’s in de winkelrekken staan? Onze smaken zijn uniek, voller en zachter. Proef en oordeel vooral zelf, zowel puur als met tonic.

Doe dit ook met respect voor de natuur want uiteindelijk komen onze Ground Control gins 100% uit die natuur, letterlijk uit de grond.