100% gedistilleerd van lokale jonagold appels. - LIMITED EDITION -
APPLEBRANDYJONAGOLD

Onze appel brandy is het resultaat van een intense samenwerking met top-sommelier Andy De Brouwer. We fermenteren eerst via spontane gisting onze jonagold appelen van lokale boomgaarden tot een heerlijke cider. Daarna wordt deze twee maal gedistilleerd tot een blanke spirit waar de link met de appelen alle aandacht neemt. Na de distillatie rijpt deze spirit op oude cognac vaten. Elke stap draagt bij tot deze unieke, volle en rijke jonagold brandy.

We hebben ongeveer 7 kg appelen nodig om één fles hiervan te produceren, wat maakt dat deze spirit ook gelimiteerd is in aantal. Deze batch is bovendien single cask, dus uitsluitend uit één enkel beschikbaar vat met een totaal van 546 flessen om van te genieten. Dus (helaas) zolang de voorraad strekt.

Onze fles is 100% gemaakt van gerecycleerde flessen in Europa. Het is de eerste maal dat ze erin geslaagd zijn een fles te produceren waar geen nieuw glas aan toegevoegd werd. Daardoor zijn er prachtige imperfecties ontstaan, net zoals bij onze distillaten waar de natuur de belangrijkste rol speelt in ons hele proces. Duurzaam, bio, familiaal en gedreven door passie, daarvoor staan we elke dag aan onze Holstein ketels.