100% gemacereerd en gedistilleerd van bio granen met bio kruiden.
PASTISGRANDCRUBIO

In een echte koperen distilleerketel creëren we deze unieke bio pastis, die kenners onder de noemer Grand Cru geplaatst hebben. De pastis is het resultaat van onze zoektocht naar de perfecte balans tussen maceratie en distillatie van kruiden. Anijs- en venkelzaad, koriander, kaneel, zoethout, steranijs, kardamon, zwarte peper… veel meer dan enkel anijs. En dit vond de jury van de World Trophy 2021 ook door ons te belonen met een gouden medaille.

Als bio gecertifiëerde en artisanale stokerij gebruiken we geen ‘natuurlijke’ aroma’s, deze pastis is het resultaat van het echt distilleren van echte bio kruiden. We gebruiken dan ook geen anethol, de anijs-olie die vaak een wrange smaak geeft aan pastis. We distilleren dan ook onze steranijs, kardamom en zwarte peper om een krachtige maar zachte pastis te bekomen. Door het niet gebruiken van anethol kleurt deze ook niet ‘melkachtig’ als je er water aan toevoegt. Het bewijs dat we geen anethol gebruiken want een olie lost op in alcohol maar niet in water.

Proef hem puur of met ijskoud water en geniet van de complexiteit van de verfijnde kruiden en de prachtige aroma’s. Maar let op, onze pastis bestaat wel voor 48% uit alcohol.

De Cortales: Heldere Pastis

Voor Ring TV maken we deze zomer elke week een kort filmpje over onze spirits, wat je ermee kan doen in een cocktail en ook het verhaal erachter… we noemen het ‘De Cortales’…

Onze fles is 100% gemaakt van gerecycleerde flessen in Europa. Het is de eerste maal dat ze erin geslaagd zijn een fles te produceren waar geen nieuw glas aan toegevoegd werd. Daardoor zijn er prachtige imperfecties ontstaan, net zoals bij onze distillaten waar de natuur de belangrijkste rol speelt in ons hele proces. Duurzaam, bio, familiaal en gedreven door passie, daarvoor staan we elke dag aan onze Holstein ketels.