100% gedistilleerd 0% Alcohol
UnpluggedBio

Onze Unplugged is een distillatie van dertien bio kruiden: jeneverbes, ijzerkruid, citroengras, cassia, pepermunt, kardemom,
sinaas, eucalyptus, … We maken daarvoor een extreem sterke thee die we dan volledig distilleren, dus zonder latere toevoeging van enige smaakstoffen.

Zonder alcohol • Zonder toegevoegde smaakstoffen of extracten • Zonder suiker
Zonder bewaarmiddelen of voedingszuren en natuurlijk allergeenvrij

De distillatie van deze alcoholvrije spirit is gebaseerd op recepten en technieken uit ‘The Art of Distillation’, een boek uit 1651 waar veel waterdistillaties in beschreven staan. Want smaken van kruiden binden veel moeilijker aan water dan aan alcohol. Daarom gebruiken we ook tot 15x meer kruiden voor onze Unplugged dan voor zijn broertje, onze bio gin. De kruiden worden ook via vapour infusion gedistilleerd om de warmte tijdens de distillatie te temperen en zo de aroma’s ten volle te laten overkomen. Een proces van veel geduld, weinig opbrengst maar veel passie.

Geniet van Unplugged in de mix met een tonic, soda of mocktail.

Voor Ring TV maken we deze zomer elke week een kort filmpje over onze spirits, wat je ermee kan doen in een cocktail en ook het verhaal erachter… we noemen het ‘De Cortales’… hieronder ontdek je de ‘Bugs Bunny‘. Met dank aan Andy De Brouwer voor het geweldige recept.

Onze fles is 100% gemaakt van gerecycleerde flessen in Europa. Het is de eerste maal dat ze erin geslaagd zijn een fles te produceren waar geen nieuw glas aan toegevoegd werd. Daardoor zijn er prachtige imperfecties ontstaan, net zoals bij onze distillaten waar de natuur de belangrijkste rol speelt in ons hele proces. Duurzaam, bio, familiaal en gedreven door passie, daarvoor staan we elke dag aan onze Holstein ketels.