100% gedistilleerd van lokale Bintjes aardappelen
BELGIANVODKAPOTATO

Een echte Belgische vodka, dat stond al lang op ons verlanglijstje en nu kunnen we er ook echt mee uitpakken, want dankzij onze nieuwe Holstein ketel met retificeerkolom zijn we in staat te distilleren tot 96% alcohol. Terwijl we vroeger ons tevreden moesten stellen met 85% is die laatste 10% echt van belang voor een vodka. Zuiverheid, weg met de ‘off-flavors’, de puurheid van de grondstof, de zachtheid van de uiterst langzame distillatie… en de passie. Het zit allemaal in de fles.

We starten ons proces met de fermentatie van lokaal geteelde bintjes aardappelen, de aardappel waar de Belg het meest verknocht aan is, want deze zorgt voor onze wereldvermaarde frietjes. Na het koken, afkoelen en fermenteren tot een soort ‘aardappelbier’ gaan we deze eerst distilleren in onze grote Holstein ketel om tot een spirit van ongeveer 60% alcohol te komen. Vervolgens herdistilleren we deze in onze kleine ketel met de hoge kolom tot 94-96% alcohol. Na toevoeging van water en het laten rusten tot 6 maanden bekomen we de spirit die zacht en rijk is. De meest pure vorm van een distillaat.

Belgischer kan een vodka niet zijn. Lokaal, korte keten, ambacht, passie en onze Holstein ketels… geniet ervan.

Proef hem puur of in een cocktail om ten volle van te genieten.

Onze fles is 100% gemaakt van gerecycleerde flessen in Europa. Het is de eerste maal dat ze erin geslaagd zijn een fles te produceren waar geen nieuw glas aan toegevoegd werd. Daardoor zijn er prachtige imperfecties ontstaan, net zoals bij onze distillaten waar de natuur de belangrijkste rol speelt in ons hele proces. Duurzaam, bio, familiaal en gedreven door passie, daarvoor staan we elke dag aan onze Holstein ketels.