Hartje prachtig Pajottenland
DEHOEVE-PEPINGEN

Een hoeve-stokerij? Jawel, we zijn terug naar de oorsprong van het distilleren gegaan door te kiezen voor een oude fruithoeve. En dat doen we niet zomaar, want het is grotendeels met de grondstoffen die we zelf telen, dat we verder gaan in ons proces. Echte grondstoffen zoals appels, mais, aardappels, tarwe, gerst, …

Een hoeve met geschiedenis…

Sinds het begin van de 20ste eeuw is onze hoeve door verschillende stadia gegaan. De familie Huygens teelde eerst snijbloemen die de boer toen nog zelf naar de markt in Brussel bracht met de tram die toen in de straat reed. De serre die hiervoor gebruikt werd, is momenteel omgebouwd tot mouterij. Nadien ging de familie zich specialiseren in kippen om uiteindelijk in de jaren 60 over te stappen naar de fruitteelt, appels en peren. Vanaf de jaren 90 werd de landbouw teruggeschroefd tot een laag pitje na het overlijden van de laatste boer. In 2011 kochten wij de boerderij, de ideale plek om onze droom te realiseren: een echte artisanale hoevestokerij. Geruchten doen de ronde dat er in de jaren 60 trouwens al flink gestookt werd op de hoeve: clandestien, zoals op vele boerderijen uit de streek. Jenever was populair en graan was binnen bereik.

Na jaren van renovatie en aanpassingen liep begin 2015 de eerste straal spirit uit onze Holstein ketel. Het begin van een spannend verhaal voor ons hele gezin.