GroundControl1-2-3-4

GROUND CONTROL 1 Aardappelen

Onze Ground Control One is ook de eerste gin die we ontwikkeld hebben, na onze oer-wodka (Boum Patat) was het tijd om met aardappelen ook een unieke gin te creëren. Jawel, als basis komt de alcohol van deze gin van aardappelen.

We verwerken 23 kruiden in onze Ground Control One, naast de typische jeneverbes, de koriander en de kardemom zult u ook citrussmaken herkennen evenals vlierbloesem, lindebloesem, blauwe bessen, citroengras, iriswortel, angelica… En dit natuurlijk in combinatie met de zachtheid en het aroma van echte Belgische aardappelen. We distilleren eenmalig en meteen met alle kruiden samen in de kolom. Hierdoor worden de aroma’s opgenomen door de alcoholdampen. Dit garandeert de fijnere smaak. Maar bovenal is hij 100% natuurlijk en zelfs glutenvrij.

PERFECT SERVE:

Ground Control glas vol ijs
3 cl (!) Ground Control 1
2/3 tonic  Schweppes Premium mixer Ginger & Cardamon
Takje rozemarijn, tijm en jeneverbesjes

GROUND CONTROL 2 Jonagold appels

Onze Ground Control Two hebben we samen ontwikkeld met sommelier Andy De Brouwer van hotel-restaurant Les Eleveurs in Halle. Hij kwam met het idee een gin te ontwikkelen die ook perfect aansluit bij visgerechten. De botanicals omvatten naast jeneverbes ook koriander, bergamot citrus, zwarte thee, szechuanpeper en Japanse algen. De alcohol is afkomstig van jonagold appels uit boomgaarden van rond de hoeve. De combinatie van de fruitige toets met het zilte van de zee, de bergamot en de Chinese zwarte thee, maakt deze gin meer dan uniek.

PERFECT SERVE:
Ground Control glas vol ijs
3 cl (!) Ground Control 2
2/3 tonic Fever Tree Mediterranean
Afwerken met schijfje (of julienne) appel en limoen

GROUND CONTROL 3 Mais

Voor Ground Control 3 vormt mais het basisproduct. Die geeft een ‘zoetere’ zelfs nog zachtere alcohol. Geïnspireerd door de Amerikaanse moonshine en whiskey en in combinatie met citrusaccenten waaronder bergamot, zoete en bittere sinaas, maar ook iriswortel, ijzerkruid, citroengras, …

PERFECT SERVE:
Ground Control glas vol ijs
3 cl (!) Ground Control 3
2/3 tonic Schweppes Premium mixer original
Afwerken met zestes van limoen, citroen en pompelmoes

GROUND CONTROL 4 Tarwe

Toen we de Ground Control Four ontwikkelden, dachten we terug aan de oorsprong van de gin: de echte Vlaamse oude jenever. 100% graanalcohol uit tarwe, gedistilleerd met naast de typische gin-botanicals, 7 bloemsoorten: korenbloem, goudsbloem, oranjebloesem en wat hier vooral aanwezig is: vlierbloesem. We proberen deze zoveel mogelijk tijdens het seizoen te plukken en te laten drogen. Zo weten we, net als voor onze alcohol, waar alles precies vandaan komt.

PERFECT SERVE:
Ground Control glas vol ijs
3 cl (!) Ground Control 4
2/3 tonic Schweppes Premium mixer original of de iets zoetere Hibiscus
Afwerken met rood fruit en munt