PerfectDayGinenPastisisnuonzebioginenbiopastis

Deze zijn niet meer verkrijgbaar, deze gin is nu onze bio gin. Hier vind je alle info. Alle info over onze bio pastis vind je hier.

Perfect Day Gin is een zachte London Dry gin, 100% gedistilleerd met 16 botanicals w.o. jeneverbes, koriander, cardamon, frisse zestes van citroen en sinaas die samen met ijzerkruid en iriswortel zorgen voor een zachte en volle citrusgin.

Een gin die een groot publiek aanspreekt door zijn subtiele accenten. In 2018 won deze een gouden medaille op de Concours Mondial.

Zonder toevoeging van extracten of aroma’s, zoals al onze distillaten!

Perfect Day laat zich zowel perfect puur als met tonic drinken. Vul een glas met veel ijs, 4 tot 5 cl Perfect Day gin, neutrale tonic zoals Schweppes Premium mixer original, en werk af met een zeste van sinaasappel en blaadje munt. Zo eenvoudig te maken en zo verrassend fris en lekker, geniet ervan!

Daarnaast maken we ook Perfect Day pastis: niet zomaar een pastis maar de eerste echte Vlaamse pastis. De pastis is een maceratie van 12 kruiden die samen met de distillatie van steranijs, zwarte cardamon en zwarte peper een kruidige en volle pastis vormen, meer dan enkel anijssmaak. We gebruiken ook hier geen extracten, dus ook geen anethol of anijsolie. Het gebruik van anethol of anijsolie (in alle commerciƫle pastis) maakt de pastis wit bij toevoeging van water omdat olie wel oplost in alcohol maar niet in water. Dit zorgt voor een wrange smaak waardoor veel mensen pastis als onaangenaam ervaren. Dit is dus niet met de Perfect Day pastis het geval: geen anethol maar distillaten die zorgen voor een veel fijner geheel. Geniet ervan maar let op, 48% vol. alcohol staat je te wachten.

Een pastis-cocktail is niet meer dan 5-7cl van onze Perfect Day pastis aangevuld met ijskoud water en indien gewenst nog ijsblokjes toevoegen. Onze pastis kleurt niet ‘melkachtig’, het bewijs dat we geen extracten of olieĆ«n gebruiken.