OPEN STOKERIJ DAG – DAG VAN DE LANDBOUW

ZONDAG 15 SEPTEMBER 10-19u

Is er in onze geïndustrialiseerde en gecommercialiseerde wereld op dit moment nog plaats voor eerlijke, authentieke producten? Een stokerij waar spirits gedistilleerd worden vanaf de landbouwgrondstof, zonder toevoeging van smaakstoffen? Jawel! De Cort is een familiale en onafhankelijke stokerij, brouwerij én binnenkort ook mouterij. Familiaal betekent dat elke druppel werd gedistilleerd door iemand van de familie. De stokerij is onafhankelijk omdat ze zich niet laten leiden door investeerders of banken maar enkel door de kwaliteit die uit hun ketel komt. De Cort is een voorbeeld van hoe korte keten, landbouw en meerwaardeproducten samen een boeiend verhaal vormen. Samen met lokale boeren worden de grondstoffen zoals gerst, tarwe, mais en appelen geteeld die vervolgens gedistilleerd worden tot gin, jenever, whisky en vodka. Je bent dan meer dan welkom in Pepingen, te midden van glooiende heuvels in het prachtige Pajottenland.


WAT VALT ER TE BELEVEN?

Distilleren is vakmanschap, vraagt kennis, ervaring en is een tikje mysterieus. De geheimen ervan worden tijdens Dag van de Landbouw gratis met de bezoekers gedeeld.
Iemand van de familie gidst je met passie door de wereld van bieren en spirits.

DAAR IS DE EERSTE WHISKY!

En natuurlijk is de ster van deze editie onze eerste SINGLE MALT WHISKY. Van kenners tot liefhebbers geroemd om zijn zachte toetsen die helemaal in balans liggen.
Kom hem vooral zelf ontdekken.

Je kan natuurlijk ook genieten van een verrassende cocktail, een lekkere geuze en/of van een heerlijk stoofpotje met frietjes.
Dit alles allemaal met livemuziek op de achtergrond.

Proef het Pajottenland in zijn meest pure vorm.

 

 

Next